İç Genital Organlar

Bu kadın sağlığı makalemizde sizlerle İç Genital Organlar hakkında bilgi alışverişinde bulunacağız. Vajina, Rahim Ağzı, Rahim , rahim iç tabakası, yumurtalıklar ve Fallop Tüpleri İç Genital Organlar arasında yer almaktadır. Vajina, vajina girişiyle başlayıp rahim girişinde son bulan boru şeklinde 8 ila 10 santimetrelik 1 yapıdır. Cinsel ilişkide penisin girdiği bölgedir. Vajina normalde hafif ıslak 1 dokudur. Cinsel uyarılma sırasında vajina duvarlarından kayganlaştırıcı sıvılar salgılanır ve böylece penisin vajinaya girişi basitleşir.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Klitoris Nedir?

Klitoris, üstte ve yanlarda iç dudakla çevirili bulunmaktadır. Kiltorisin hemen altında idrar deliği,idrar deliğinin hemen altında da vajen girişi vardır. Klitorisin başı erkekte penise karşılık gelmektedir. Bu süngerimsi 1 yapıya sahiptir. Tıpkı penis gibi,uyarılma esnasında içi kanla dolup şişerek, sertleşme özelliği bulunur.Orgazmda önemli 1 görevi bulunmaktadır. İdrar Deliği, kilitorisin altında idrarın dışarı atılmasına yarayan deliktir.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Menopoz Hakkında

Kadınların hepsi Menopoz döneminden geçmektedir. Menopoz kadınların hayatının üçte birini kapsamaktadır. Menopoza girme yaşı tüm dünyada ve antik çağlardan beri fazla değişme göstermemiştir ve ortalama 45 ila 55 civarında olduğu saptanmıştır. 40 yaştan önce menopoza girmek “erken menopoz ” olarak adlandırılmaktadır. Menopozdaki temel değişiklik kadınlık hormonu olan östrojenin yumurtlamanın durması sonucu azalmasıdır.Böylece kadında;

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Bu Önerilerle İpleri Elinize Alın

Yatakta maceraperest misiniz yoksa biraz çekingen mi? Siz de terapistlerin uyarılarına kulak vererek ipleri elinize alabilirsiniz.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Erken Boşalmanın Çaresi Yok mu?

SORU:
9 yıllık evliyim, ilk günden beri erken boşalma sorunum var. Eczaneden sprey aldım ama hiç faydası olmadı. Erken boşalmanın çaresi var mı?
CEVAP:
Cinsel ilişki başladıktan sonra istenilenden daha çabuk, genellikle 1-2 dakikadan kısa sürede ilişkinin boşalma ile sonuçlanması halinde erken boşalma sorunundan bahsedilebilir. Bu konuda birçok psikoterapi yöntemi, dıştan kullanılan krem ve spreyler, bazı ilaç ve maddeler yıllarca denenmiş olsa da çok iyi neticeler alınamamıştır. Son zamanlarda geliştirilen, henüz ülkemizde ruhsat almadığından yurt dışından getirilerek kullanılan yeni bir ilaç ile hastalarımızın tamamına yakınında bu sorunun ortadan kalktığını görmekteyiz. Her ilaç gibi erken boşalma ilacı da gerekli uzmanın muayene ve tetkiklerinden sonra ve yan etkileri de göz önünde bulundurularak kullanılmalıdır.

Popularity: unranked [?]

Balayı Alerjisi Nedir?

Cinsel birleşmeden sonra kadınlarda görülen alerjik reaksiyonlardır. Genelde kadınlar ilk cinsel birlikteliklerinde bu alerjiyi yaşadıklarından balayı alerjisi adıyla bilinmektedir.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Bitlenme

Bitlenme
İnsan biti veya pediculus humanus denen parazitin meydana getirdiği, her iklim ve ırkta rastlanan kaşıntılı dermatoza bitlenme (pedikülozis) denir. Parazitin farklı tipleri insanda 3 çeşit bitlenmeye neden olur.
Baş bitlenmesi (pediculosis capitis) : Daha çok temizliğe uymayan uzun saçlı kimselerin başındaki bitlerin kan emmesi sonucu kaşıntı ile başlar. Kaşınan deride ekzema, kıl kökü iltihabı ve kabuk meydana gelir.
Vücut bitlenmesi (pediculosis corporis): Tifüs, geçici ateş gibi hastalıkların insana bulaşmasına neden olan ve baş bitinden biraz daha büyük bir parazittir. Yaşlı, kimsesiz, alkolik ve pis kimselerin iç çamaşırlarında yaşar ve kan emmek için günde 2 defa deriye geçer. Deride devamlı kaşıntıya bağlı izler, kalınlaşma, esmerleşme (melanodermi) görülür. İlk kez bitlenen temiz kimselerde parazitin ısırdığı yerde küçük ürtiker, kırmızı konik papül-ler meydana gelir.
Genital bölge bitlenmesi (pediculosis pu-bis) : En çok cinsel temas ile doğrudan ve bazen çamaşırlarla dolaylı olarak bulaşan parazit (morpion) özellikle cinsel bölgelerde başr kıl folikülüne gömülü hareketsiz olarak bulunur. Halk dilinde ane biti diye bilinir. Deride mavimtırak gri renkte lekelerin (taches bleus) görülmesi teşhis için yardımcı olmaktadır.
Teşhis bitin kendisinin veya yumurtalarının görülmesi ile konur. Tedavi için üç tip bitlenmede de DDT, Gamma benzene hexachloride (Kvvell), Propoxur (Baygon) gibi ilaçlar kullanılır. Çamaşırların ilaçla pudralanması ve kızgın ütüden geçirilmesi gerekir.

Popularity: unranked [?]

Kürtaj Kadınların Hayatını tehdit ediyor

cinsel bozukluk

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Sadomazoşizm Nedir?

Mazoşizm ve sadizimden cinsel hazza ulaşan kişilere “Sadomazoşizm” adı verilir. Mazoşist, kendisine fiziksel veya psikolojik işkence yapılmasından cinsel hazza ulaşan kişiye verilen isimdir. Sadist ise, başkalarına acı vererek cinsel hazza ulaşan kişi anlamına gelir. Psikoloji bilim dalında bu tarz eğilimi olan kişilere, “cinsel sorunları olanlar” olarak batmaktadır.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Cinsel Görevden Kaçma

Cinsel Görevden Kaçma

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

İlgili kategoriler



0 yorum:

Yorum Gönder

- "Cinsel sağlik bilgisi"
top