Cocuklarda D Vitaminine Dikkat Edilmeli

D vitamini eksikliği özellikle büyümeyi olumsuz etkiliyor. Vitamin eksikliğinin yanı sıra; mineral eksikliği, özellikle iyot eksikliği çok önemli. Toplumsal olarak iyotlu tuzların kullanılması yaygınlaştırılmalı. Çocuk iyodu sürekli olarak eksik alıyorsa, tiroid hormon sentezi yetersizleşiyor ve buna bağlı guatr, tiroid eksikliği ve büyüme yavaşlığı görülüyor. Çinko eksikliği de, ağır boy kısalığına ve cinsel gelişimin gecikmesine yol açabiliyor. Demir eksikliği kronik olduğunda, çocuğun iştahıyla birlikte büyümesini etkiliyor. Proteinler de büyüme açısından önemli. Bir çocuk kilosu başına günde hayvansal proteinlerden (et, süt) 1.2 gram, bitkisel proteinlerden ise günde 2 gram almalıdır. Protein açığı olmamalı ki, büyüme baskılanmasın. Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Hepatit

Halk arasında, viral hepatitle, sarılık karıştırılır ve her sarılık ” viral hepatit” zannedilir. Halbuki sarılık bir hastalık değil belirtidir. Birçok hastalık, sarılık belirtilerine neden olabilir. Örneğin, ana safra kanallarında taş olması sarılığa neden olabilir. Ancak viral hepatit’le hiçbir ilgisi yoktur ve bulaşmaz. Yeni doğanlarda rastlanan sarılığı da hepimiz biliriz. Bu tür sarılığın da “viral hepatit”le bir ilgisi yoktur ve bulaşmaz..

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

FINDIK Faydaları

findik FINDIK FaydalarıFındık: E vitamini ve protein’ in yanı sıra, kalsiyum, potasyum, demir, çinko ve magnezyum gibi mineraller bakımından çok zengin bir gıdadır. kalp ve damar sağlığımız açısından oldukça önemli olan fındığın doymamış yağ oranı da oldukça fazladır. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Adamotu

Adamotu : Zehirli bir bitkidir. Ağrı kesici, yatıştırıcı, cinsel gücü arttırıcı etkileri vardır. Rast gele kullanıldığında zararlı olur. Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Ginseng (Panax)

Ginseng’in botanik ismi olan "Panax", Yunanca "tam iyileşme" anlamına gelen "panacea" kelimesinden türetilmiştir. Ginseng’in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır. Ginseng’in uzun bir süreden beri, özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu (testesteron) ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve dolaşım sistemlerini (özellikle prostata karşı) olumlu bir şekilde etkilediği de bilinmektedir. Ayrıca o, erkeklerde aşırı stres ve yorgunluktan kaynaklanan performans düşüklüğünü de gidermektedir. Ginseng’in kadınlar üzerindeki beynin hafıza (bellek) merkezlerini uyarıcı etkisinin bulunması ise yenidir. M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir. Kırmızı Kore Ginseng ise Uzakdoğu ülkelerinde 2000 yıldan fazla bir süredir kullanılmakta olan geleneksel şifalı bitkiler içerisinde en yaygın olanıdır. Ayrıca Uzakdoğu insanları arasında gizemli bir bitki olarak büyük bir ün ve şöhrete sahiptir. Çoğu insan Ginseng’in kuvvet verici bir tonik ve çeşitli hastalıklara karşı bir koruyucu olduğuna inanmaktadır.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Kadın sesi yumurtlama döneminde daha çekici

ANKARA – Araştırma çerçevesinde, kadınların menstrüel döngülerinin farklı dönemlerinde kayda alınan sesleri her iki cinsten öğrencilere dinletildi.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

İdrardan kan gelmesi

İdrardan kan gelmesi, böbreklerden süzülerek gelen idrarın toplandığı keseye verilen isme idrar torbası diyoruz, burada toplanan idrar, zaman zaman idrar torbasının kasılması sebebiyle idrar cinsel organlarımızdan dışarı boşaltılır.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Doğum kontrolü, geçici veya kalıcı olarak hamileliği engellemek ya da hamile kalma olasılığını azaltmak amacıyla çeşitli yöntemlerin, araç-gereçlerin ya da ilaçların kullanılmasıdır.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Burun tıkanıklığı nedenleri ve tedavisi

Burun tıkanıklığı nedenleri ve tedavisi
Burun tıkanıklığı olan hasta şikâyetleri nelerdir

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

1-Cinsel isteksizlik

Erkekler cinsel isteksizlikleri için nadiren yardım ararlar. Ancak cinsel isteksizliğe ikincil olarak ortaya çıkan performans (becerememe) sıkıntısı ve sonucunda ortaya çıkan sertleşme sorunu için başvurmaları daha sık görülür. Bu sorun için başvurma nedeninin azlığının diğer bir nedeni, erkekler arasında yaygın olarak inanılan ve “gerçek bir erkeğin sekse her zaman hazır olması ve her koşulda seksi yapabilmesi” ile ilgili olan yanlış bir inanıştır. Fiziksel nedenlerin dışında bu sorun çoğunlukla eşle yaşanan evlilik sorunlarından ya da depresyondan kaynaklanmaktadır.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

İlgili kategoriler



0 yorum:

Yorum Gönder

- "Cinsel sağlik bilgisi"
top